FEMINISTISKT FORUM BOTKYRKA

5 december 2015 | Gratis inträde | Folkets Hus Hallunda

Panelsamtal: ”Gör nåt” – om feministisk förändring i praktiken

Vi vill gå från ord till handling. Det räcker inte att prata om jämställdhet – vi behöver bli fler som gör nåt och vi behöver hitta fler sätt att göra nåt tillsammans för att visionen om ett samhälle där män och kvinnor är jämställda ska bli verklighet. Vi har därför bjudit in en panel av vassa feminister med olika bakgrunder och erfarenheter för att avrunda Feministiskt Forum Botkyrka 2015 i en explosion av inspiration och entusiasm för att gå ut och åstadkomma feministisk förändring:

Maria_Sveland1_©Elis-Hoffman_15cm-300x450

Maria Sveland. Bild:  Elis Hoffman.

Maria Sveland är författaren och journalisten som får debatterna att ta fart och nya tankar att väckas om hur vi kan skaka om de patriarkala strukturer vårt samhälle tyngs av. Aktuell med romanen Befrielsen, om hur kvinnor går samman och slår tillbaka mot sexualiserat våld.

Seluah Alsaati gör feministisk skillnad i vardagen genom sitt arbete på ABF Stockholm, där hon bland annat stöttar kvinnors organisering i norra Järva. Hon är också en röst i diskussionen om feminism i förorten och har blivit bekant för många genom sitt initiativ ”hundra dagar i orten”.

Amineh Kakabaveh är en av grundarna av och ordförande för organisationen Varken hora eller kuvad, och en stridbar debattör och aktivist för kvinnors rätt att bestämma över sina kroppar och sina livsval.

Elisabeth Uddén är ordförande för Botkyrka kvinno- och tjejjour. Kvinnojoursrörelsen är en av grundpelarna i den svenska feministiska rörelsen sedan 1970-talet och bär upp en stor del av arbetet för kvinnofrid och mot mäns våld mot kvinnor.

Samtalet kommer att ledas av Patricia Palma, journalist på tidningen Södra Sidan och en av grundarna av medieplattformen Orten i Fokus.

Plats: salen Idun, Hallunda Folkets Hus
Tid: 5 december, 15.15-16.00
Inträde: gratis!
(men ta gärna med en slant till Feministiskt Forum Botkyrkas insamling till Kvinna till Kvinna!)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 2015/11/17 by .
%d bloggare gillar detta: